TuomasRantanen Lähiön voimaa

Kaikki blogit puheenaiheesta AirBnB

Seikkailuja Airbnb:n ja TA-Asumisoikeus Oy:n viidakossa

Rovaniemellä Airbnb-soppa on kiehunut siihen pisteeseen asti, että nyt kaupunki hakee jo korkeimmasta hallinto-oikeudesta asti linjausta kysymykseen, missä olosuhteissa ja missä määrin asunnoiksi kaavoitettujen kotien alivuokraamisen tulisi olla sallittua päivittäin vaihtuville vieraille, esim. Airbnb:n kautta.

Norminpurkutalkoiden tilinpäätös: Hämärätaksit, salahotellit ja dronet

Törkeä salahotellibisnes leviää Suomessa syövän lailla muuttaen asuinympäristöjä kaupalliseen toimintaan, joka kiertää kaikki hotellibisnekseltä edellytettävät lait ja turvallisuusmääräykset. Ihmisten kotitalot voivat muuttua tyypillisesti nuorten biletaloiksi tai kiinalaisten turisten käyttöön asukkailta lupaa kysymättä.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006103605.html?share=45113e761cfeba4b2bfb58005cb00234

Asunto-osakeyhtiölakia tulisi tarkistaa vahingonkorvausten osalta.

Ylen Aamu-tv:ssä (https://areena.yle.fi/1-4573727 alkaen 2.26) keskusteltiin Jälki Pörssi-osiossa asuntojen jälleenvuokrauksesta hotelli- ja AirBnB-toimintojen kautta. Keskustelu sivusi myös alustataloutta. Kommentoijilla verojen maksamisen selvyys oli esillä toiminnan haitta puolesta. Muutamalla lauseella viitattiin Helsingissä Iso Roobertin kadulla toimineeseen (https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005972451.html) luvattomaan hotelliin.

Miksi uusia työn muotoja estetään?

Tekniikka & Talous uutisoi joulunpyhinä: “Byrokraatti-Suomi tyrmää kahdeksan maailman kymmenestä arvokkaimmasta startupista”. Jutun listaus on ehkä hiukan kaukaa haettu - esimerkiksi avaruusmatkailusta tuskin olisi ihan ensimmäisenä kansantaloutemme pelastajaksi, oli byrokratiaa tai ei - mutta peruspointti on hyvä ja tärkeä.

Yli-palvelu

Kun sosiaalisen median tapaan toimiva taksipalvelu Uber alkoi levitä Yhdysvalloissa, Suomessa ja Euroopassa puuskahdettiin yhteen ääneen: Ei onnistu meillä! Osa puuskahti helpottuneena, osa turhautuneena, osa huolestuneena. Se mikä toimii San Franciscossa, kaatuu Euroopassa helposti edunvalvontaan ja suljetuille markkinoille luotuun lainsäädäntöön.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä