TuomasRantanen Lähiön voimaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Maanpuolustuskoulutusyhdistys

Vapaaehtoinen maanpuolustus on elintärkeä osa kokonaismaanpuolustusta

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) on viimeisten kahden vuosikymmenen aikana kehittynyt merkittäväksi vapaaehtoisen koulutuksen tuottajaksi. Vapaaehtoinen aseellinen koulutus tuli mahdolliseksi Suomen hallituksen päätettyä 1990 Pariisin rauhansopimuksen rajoitteiden menettäneen merkityksensä. Vuonna 1993 perustettu MPK on kasvanut ja kehittynyt pitkäjänteisen työn tuloksena nykyiseen muotoonsa. Vuonna 2007 hyväksytty ja vuonna 2008 voimaan astunut laki vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta muutti MPK:n aseman rekisteröidystä yhdistyksestä julkisoikeudelliseksi yhdistykseksi.

Terveisiä kouluttajakurssilta: Osa V

Hei jokaiselle Uuden Suomen lukijalle! Palaamme vielä viimeistä kertaa kouluttajakurssi 22:n tapahtumiin ja tunnelmiin tässä kirjoituksessa. Päätöspäivä on tapahtumasisällöltään ohuempi kuin aikaisempien päivien kirjoitukset, mutta kirjoituksen päätteeksi pohdin mennyttä viikkoa yleisluonnollisesti.

Terveisiä kouluttajakurssilta: Osa IV

Terve jälleen jokaiselle Uuden Suomen lukijalle! Viikko jo loppupäässä ja harjoituksia takana iso liuta. Viikon tunnelmat ovat olleet hyvät ja kuten eilen totesin, niin ryhmäkiinteytyminen on kehittynyt roimasti, sillä keskustelu ja vitsailun taso on muuttunut läheisemmäksi.

Terveisiä kouluttajakurssilta: Osa III

Hei arvoisat Uuden Suomen lukijat! Jälleen on yksi päivä harjoituksesta takana ja viikko myös sopivasti puolessavälissä. Paljon on tänään puuhailtu ja paljon on saatu aikaiseksi niin koulutuksellisesti kuin fyysisesti.

Terveisiä kouluttajakurssilta: Osa I

Eletään maaliskuun 16. päivän iltaa. Pitkä päivä on takana harjoitusten ja luentojen merkeissä. Lisäksi aurinko säteili jokaiselle maanantaihin heränneelle miehelle ja naiselle, jotka ovat suunnanneet matkansa Haminan kauniiseen rannikkokaupunkiin, Kymenlaakson maakuntaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä