TuomasRantanen Lähiön voimaa

Kaikki blogit puheenaiheesta NATO Suomi Venäjä. liittoutuminen

- Venäjä ei ole Suomen puoliso eikä kumppani, Sergei Lavrov!

"Jos epäilet vaimoasi, et mene ensin mediaan", sanoi ulkoministeri Lavrov alentuvan indoktrinoivaan sävyyn ottaessaan esille Suomen syytöksen siitä, että Venäjä on häirinnyt gps-satelliittipaikannusjärjestelmää Lapissa. (Ilta-Sanomat 24.11.2018)   

- Kuka hahmoista 2018 naurettavin?

Ja melko varma hahmovoittajaehdokas on... 

Asia nimittäin paljastui putouksenvarmasti viikonlopun 5,5-%-otoksen ovensuukyselyssä, jossa pressanvaalivirhemarginaali oli lähestulkoon olemattoman merkitsevä. Tässä edustava otos vastauksista: 

Sauli Niinistö: Suomi auttaisi Viroa sotatilanteessa [(kukas meitä?)]

Presidentiltä kysyttiin SuomiAreena-tapahtumassa: "Jos Viro joutuu hyökkäyksen kohteeksi, auttaako Suomi?" Vastaus: "Jos Venäjä ja Nato sotivat ...

"Ystävyyttä" yli rajojen Donetskissa ja Alakurtissa

Druzhba on venäjänkielinen sana, joka ei tarkoita ystävyyttä ainakaan ulkomaalaisia kohtaan. Varsinkaan Leninin ja Stalinin ajoista lähtien ei myöskään "veljellinen apu" ole ollut kenenkään muun kuin venäjämielisten kolonialistien ja viidensien kolonnien toivomaa.

Nato-optio - turvallisuuden pahin harhakuva

 

”Jos sellaiseen tilanteeseen joskus mennään, että hallitus ja presidentti - keitä sitten lienevätkään - päätyisivät sitä esittämään, niin kyllä.” Näin linjasi tasavallan presidentti Sauli Niinistö 31.5.2014 Ylen Ykkösaamussa, kun häneltä kysyttiin tulisiko mahdollinen Nato-jäsenyys ratkaista kansanäänestyksellä. Samassa yhteydessä presidentti peräänkuulutti kattavampaa keskustelua Natosta ja siitä, mitä jäsenyys käytännössä tarkoittaisi.

Lietsotaanko Suomessa sotaa Venäjää vastaan?

Valtiopäiväneuvos  Mikko Elo  kysyy blogikirjoituksessaan  29.12.2014 10:45  ”Miksi Suomessa lietsotaan sotaa Venäjän kanssa?”   

http://mikkoelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183176-miksi-suomessa-lietsotaa...

 

Suomi - Ajopuu vai harmaa eminenssi?

Uusi Suomi uutisoi tänään pääministeri Alexander Stubbin (kok.) Snellman -säätiön talviseminaarissa esittämästä tiukkasävyisestä vastauksesta hänen ulkopolitiikkansa arvostelijoille. (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/75565-suomi-isojen-pelaajien-palloteltavaksi-tayslaidallinen-alexander-stubbilta)

Estääkö strateginen kulttuurimme Suomen Nato-jäsenyyden?

Strategisella kulttuurilla tarkoitetaan ulkopolitiiseen päätöksentekoon ja käyttäytymiseen liittyvää historiaa, joka on muovautunut maan ulko- ja puolustuspoliittisista historiakokemuksista. Strateginen kulttuuri on kullekin kansakunnalle hyvin kollektiivista ja jatkuvaa.

Strateginen kulttuuri muuttuu hyvin hitaasti, sen olemme nähneet nyt sekä Venäjän että myös Suomen ulkopoliittisessa käyttäytymisessä toisen maailmansodan jälkeen.

Pohjolan turvallisuusyhteisö

Kun eilen tuli kuluneeksi 20 vuotta EU-kansanäänestyksestä, suomalaisilta on kysytty, pitävätkö he jäsenyyttä hyvänä vai huonona ratkaisuna. Kyselyjen suuri heikkous on siinä, että vastaajille ei kerrota, mikä oli jäsenyyden vaihtoehto.

Latvia lobbaa Suomea ja Ruotsia Natoon

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys olisi kaikkien Nato-maiden etujen mukainen, sanoo Latvian puolustusministeriön valtiosihteeri Janis Sarts. Vaikka Suomi ja Ruotsi ovat "sotilaallisesti voimakkaita" maita, ne tuntisivat itsensä "paljon turvallisemmiksi" Naton jäseninä, sanoo Sarts.

Ukraina on Sartsin mielestä vain osa "mosaiikkia", joka liittyy Venäjän suhtautumiseen sen naapureihin. Venäjä on Sartsin mukaan menettänyt luottamuksensa maailmalla. Ratkaiseva raja oli Krimin valloitus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä